Вход
Добре Дошъл!
0.00лв.
0
75.00лв. до безплатна доставка
 
Избрани филтри / Изчисти
Съставки
покажи всички съставки
Здравни проблеми
Информация
Витамин Б12
Какво представлява витамин B12?

Той е важен елемент за нормалното функциониране на мозъка, нервната система и образуването на кръв. Този витамин участва в метаболизма на всяка клетка в организма, влияещ особено върху синтеза и регулирането на ДНК, а също така в синтезирането на мастните киселини и производството на енергия.

Витамин B12 е жизненоважен водоразтворим елемент, който обичайно се среща в много видове храни, като риба, ракообразни, месо и млечни продукти. Той често се използва в комбинация с други витамини от група B, посредством формула Bкомплекс. Подпомага поддържането на здрави нервни клетки и червени кръвни телца, а също така е необходим за производството на ДНК, генетичния материал на клетките. Витамин B12 е свързан с протеина в храната. Солната киселина в стомаха освобождава B12 от протеините по време на храносмилане.

Човешкото тяло се запасява с този елемент за няколко години напред, поради което негов хранителен дефицит се наблюдава изключително рядко. По-възрастните хора са най-рисковата група. Недостиг може да настъпи и вследствие на неспособност за усвояване на витамина. Това състояние може да бъде причинено от здравословен проблем, известен под названието пернициозна анемия. В допълнение строгите вегетарианци и онези, неконсумиращи достатъчно количество B12 също за изложени на риск от дефицит.
Всички продукти (2)
Страница:
HAYA LABS
Съдържа висококачествена форма на витамин B12. Предимства:     Притежава висока усвояемост     Необходим за нервна
20.00лв.
 
HAYA LABS
Съдържа висококачествена форма на витамин В12. Предимства: Притежава висока усвояемост Необходими за нервнат система Контролира об
24.00лв.
 
Всички продукти (2)
Страница:
Поръчка и доставка
Условия на ползване
За нас
Информация за търговци
За клиенти на едро
Контакти
0882830068
[email protected]
Медия
Медия
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Условия на ползване | Мобилна версия