Вход
Добре Дошъл!
0.00лв.
0
75.00лв. до безплатна доставка
 
Избрани филтри / Изчисти
Съставки
покажи всички съставки
Здравни проблеми
Информация
Валериан
Валерианът
е добре известен със своето успокоително качество и способността му да отпуска централната нервна система и гладко-мускулните групи. Той е бил използван като сънопомощна билка от стотици години, особено когато е налице възбуждане или затруднения да се спи поради нервност.

Над 120 химически компоненти се намират във валериана и въпреки че е много сложна билка, не е установено да има някакви негативни странични ефекти, когато се използва в умерена употреба.

Той действа успокояващо, без да упражнява твърде седативен ефект и на практика не води до пристрастяване. Ценен е за лечение на безсъние, на седативен ефект, дължащ се на валепотриова и изовалерична киселина

Най-малко две проучвания са показали, че екстракта от валериан може значително да намали размера на времето, необходимо на хората да заспят без да се променя нормалния стадии на съня.


Документирани изследвания отбелязват леко хипнотично действие при безсъние, но с благотворен ефект върху латентността на съня, събуждането след сън, честотата на събуждане, нощна двигателната активност, вътрешно безпокойство и напрежение, и качеството на съня. Валепотриативна киселина има нормален ефект върху вегетативната нервна система.Има изследване, което показва, че тя има успокояващ ефект на възбудени хора, но е и стимулант в случаите на умора.
Валериана се използва в Европа като спазмолитично, особено за коремни спазми поради нервност, а също и при болки в матката, менструални крампи и възбуда.Той спомага за облекчаване на дисменорея и може да бъде от полза при мигрена и ревматични болки. Също така може да се прилага за локално лечение на спазми и други мускулни напрежения.

Валерианът се използва и като леко успокоително средство за хора, живеещи в емоционален стрес, също действа като анти-тревожно лекарство. Валерианът понякога се използва като мускулен релаксант за лечение на болката.


Валерианът не се отразява върху способността за шофиране. Той е лек, релаксиращ и ефективна помощ за съня.
Всички продукти (1)
Страница:
HAYA LABS
Baлepиaнът е известен като най-успокояващата съставка. Отговаря за потушаване на стреса и спокойния сън. Предимства: Πoдпoмaгa здpaвия cъ
18.00лв.
 
Всички продукти (1)
Страница:
Поръчка и доставка
Условия на ползване
За нас
Информация за търговци
За клиенти на едро
Контакти
0882830068
[email protected]
Медия
Медия
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Условия на ползване | Мобилна версия